WIE WE ZIJN

Maak kennis met de HOPE-community

Philippe Vandevorst

Philippe Vandevorst

Philippe Vandevorst (°1951) heeft van “intuïtie” een levenshouding en een vak gemaakt. Na zijn studies in economische wetenschappen en  theologie volgde hij diverse opleidingen Gestalt, NLP, PRH en tevens training in de US (Monroe Institute) en in Frankrijk (Patrick Drouot). In 1988 verliet hij het klassieke onderwijs om zich alleen toe te leggen op socio-cultureel volwassenwerk. Daarin specialiseerde hij zich in cursussen ïntuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, zelfontplooiing, psycho-energetica. Hij is mede-oprichter en lid van de kerngroep van het Timotheus Project (1993) dat zich toelegt op de studie van het supramentaal bewustzijn.

Jan Meysmans

Jan Meysmans

Werkt sinds 2004 bij het Timotheus Project als secretariaatsverantwoordelijke. Vanaf 2008 maakt hij tevens deel uit van het lesgeversteam binnen Timotheus-Intuïtie vzw. Hij geeft korte themaworkshops en begeleidt groepen Intuïtieve Ontwikkeling. 
Hij genoot eerst een opleiding in Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA). Daarna ging hij zich meer en meer toeleggen op de sociale sector. Hij volgde een psychotherapeuten opleiding (EA) en het psycho-energetisch traject tot Master Coach (EPECA). 
Naast zijn werk binnen het project heeft hij een therapeutenpraktijk waarin hij zich zowel toelegt op individuen als koppels.

Christel Van de Walle

Christel Van de Walle

Werkt halftijds op het secretariaat van Project HOPE.
Ze studeerde verpleegkunde en vroedkunde. Met het gezin leefde en werkte ze acht jaar in Afrika. Beide dochters zijn er geboren. Ze is erg geboeid door fytotherapie en aromatherapie. De energetische kwaliteiten en helende werking van planten, kruiden en de werking van hun essentiële oliën op fysiek en fijnstoffelijk niveau interesseren haar enorm.
Vervolledigde het driejarige traject Intuïtieve Ontwikkeling van Timotheus-Intuïtie in 2014-2015.

WAT WE DOEN

SIT'IN

SIT'IN

Maak in je buurt kennis met de HOPE-methodiek tijdens een Sit'in. Regionaal kom je een keer per maand samen tijdens een Gathering.

INTENSIVE

INTENSIVE

Een workshop waarbij je stapsgewijs de HOPE-methodiek leert toe te passen en te verdiepen. 

SELFCOACHING

SELFCOACHING

Een traject dat je gedurende 21 dagen thuis alleen aflegt. Elke dag ontvang je een begeleidingsmail.

FACILITATOR

FACILITATOR

Een vervolgtraining in drie stappen. Daarna kun je zelf een one-to-one begeleiding geven aan anderen.

WAAROM

Steeds meer mensen gaan bewust op zoek naar een rustpunt in zichzelf. De honger om even te ontsnappen aan alle (technologische) afleidingen is groot, zo blijkt. In dit innerlijke centrale, kalme kamertje vinden ze een vat aan energie, creativiteit en motivatie. Het geeft hen veerkracht om op een nieuwe manier de uitdagingen in hun leven aan te gaan. Project HOPE begeleidt jong en oud, individu en groepen, om dit bewustzijn in zichzelf te laten ervaren.

Is het tijdperk van sneller, groter en beter voorbij? Deze onbevredigende jacht lijkt meer en meer mensen uit te putten. Geen wonder dat de interesse in yoga, mindfulness en meditatie elk jaar stijgt. JWT Worldwide, het meest bekende marketing- en communicatiemerk in de wereld, plaatste de 'bewustwording van het moment' in de top tien trends van 2014 and beyond. Een reactie op de overstimulatie, het ADD-tijdperk (Attention Deficit Disorder) en de technologische snufjescultuur.

Meer focus, betere work-life balans

De ontdekking van het innerlijk rustpunt is voor velen wonderbaarlijker en vreugdevoller dan wetenschap of science fiction. Het geeft hen een ruimte van vrijheid en mogelijkheden die tot voorheen onontgonnen was. "Ik ben hier niet meneer of mevrouw x, geen vader of moeder, geen partner. Ik ben hier gewoon mezelf", hoor je wel eens. Sommigen noemen het een bad dat overloopt van creativiteit en energie. Het maakt de blik kristalhelder, zodat dromen nooit vervagen.

Wereldwijd fenomeen

Het intunen op je innerlijke zelf is geen filosofie, geen religie, geen lifestyle en gaat niet  gepaard met vreemde houdingen of gedachten. Net daarom dat het meer meanstream wordt. Kijk maar naar bedrijfsleiders als Wouter Torfs. Hij zegt: "Het laat me de dingen zien zoals ze zijn, ze te laten zijn zoals ze zijn. Meditatie zorgt voor vriendschap met jezelf en wie je bent." Ook over de landsgrenzen heen is de zoektocht naar het 'rustgevende creatieve kamertje in jezelf' een fenomeen. Voor heel wat rockmuzikanten, acteurs en celebrities als Oprah is meditatie het geheim van succes. Google riep daarom zelfs een Search Inside Yourself Program in het leven. Ze willen zo het inlevingsvermogen van hun medewerkers stimuleren, wat goed zou zijn voor hen, voor de community en uiteraard voor het bedrijf.

Heruitgevonden oude traditie

Dit bewustzijn, deze 'state of being', bestaat eigenlijk al eeuwen. Het wordt in oude teksten en  tradities de bron, kern, essentie of veld genoemd. Het staat beschreven als een realiteit van waaruit we mogen leven en zijn, vanwaar alles ontstaat. In religieuze tradities wordt deze realiteit als God, de Geest, het Christus- of Boeddha-bewustzijn beschouwd. In de vrijzinnige traditie staat het voor leegte, stilte, liefde, wijsheid en vrede. Sri Aurobindo, één van de bekendste Indische wijsgeren, noemde dit 'het supramentaal bewustzijn’.

Een baanbrekende methodiek

Project HOPE is een methodiek die je op een baanbrekende en erg eenvoudige wijze de uitdagingen en problemen die je ondervindt in je dagelijks leven te transformeren.

CONTACTEER ONS


Project HOPE
Jaak de Boeckstraat 73, 2170 Antwerpen, België

OVER ONS

Project HOPE wenst zoveel mogelijk mensen en groepen te begeleiden bij hun zoektocht naar hun innerlijk rustpunt. De HOPE-methodiek is een nieuwe baanbrekende methode om met je problemen en de uitdagingen in je leven om te gaan. Resultaat: meer geluk, meer genoeglijkheid, meer creativiteit, betere relaties en een evenwichtige leef-werkbalans. Project HOPE is een initiatief van Timotheus-Intuïtie vzw, erkend en gesubsidieerd door de overheid.


It is overdue for this module! Please purchase a license.

Contactgegevens

Project Hope
Jaak De Boeckstraat 73
2170 Merksem
België

E. info@projecthope.be
T. +32 (0)3 644 06 60