WIE WE ZIJN

Maak kennis met de HOPE-community

Senior Facilitators zijn facilitators die al een hele tijd de methode toepassen voor zichtzelf en in hun praktijk en die daarnaast de vierjarige opleiding Psycho-energetica bij Epeca volgden. Zij integreren hun ruime kennis aan psycho-energetische vaardigheden in de toepassing van de HOPE-methodiek

Hilde Rolus

Hilde Rolus

St. Hathebrandstraat 27
2640 Mortsel
03 440 20 17
hilde.rolus@skynet.be

Tinne De Winter

Tinne De Winter

Hemelrijk 6
2250 Olen
014 23 23 39
tinnedewinter@telenet.be

Jan Meysmans

Jan Meysmans

Generaal Lemanstraat 100
2600 Berchem
0498 11 79 01
jan.meysmans@timotheus.org

Mieke Van Herck

Mieke Van Herck

Vlaams plein 4
8400 Oostende
0473 64 07 23
Vanherck.mieke@telenet.be

Petra Spoelders

Petra Spoelders

Korte Dolagestraat 10
3018 Wijgmaal
0494 94 95 12
petra.spoelders@hotmail.be

Rita Delaere

Rita Delaere

Stokerijstraat 6
8520 Kuurne
0494 59 78 56
rita.delaere@telenet.be

Philippe Vandevorst

Philippe Vandevorst

Plantijnlei 16
2900 Schoten
03 644 06 60
philippe.vandevorst@timotheus.org

Geert Delanoeije

Geert Delanoeije

Muizenhoekstraat 27
2812 Muizen
0497 54 89 47
geert.delanoeije@timotheus.org

Jos Pauwels

Jos Pauwels

Landbeek 31
1860 Meise
02 270 32 99
jos.pauwels@telenet.be

Jan Raes

Jan Raes

Flierendries 12
9400 Ninove
054 32 76 96
info@toba.be

WAT WE DOEN

SIT'IN

SIT'IN

Maak in je buurt kennis met de HOPE-methodiek tijdens een Sit'in. Regionaal kom je een keer per maand samen tijdens een Gathering.

INTENSIVE

INTENSIVE

Een workshop waarbij je stapsgewijs de HOPE-methodiek leert toe te passen en te verdiepen. 

SELFCOACHING

SELFCOACHING

Een traject dat je gedurende 21 dagen thuis alleen aflegt. Elke dag ontvang je een begeleidingsmail.

FACILITATOR

FACILITATOR

Een vervolgtraining in drie stappen. Daarna kun je zelf een one-to-one begeleiding geven aan anderen.

WAAROM

Steeds meer mensen gaan bewust op zoek naar een rustpunt in zichzelf. De honger om even te ontsnappen aan alle (technologische) afleidingen is groot, zo blijkt. In dit innerlijke centrale, kalme kamertje vinden ze een vat aan energie, creativiteit en motivatie. Het geeft hen veerkracht om op een nieuwe manier de uitdagingen in hun leven aan te gaan. Project HOPE begeleidt jong en oud, individu en groepen, om dit bewustzijn in zichzelf te laten ervaren.

Is het tijdperk van sneller, groter en beter voorbij? Deze onbevredigende jacht lijkt meer en meer mensen uit te putten. Geen wonder dat de interesse in yoga, mindfulness en meditatie elk jaar stijgt. JWT Worldwide, het meest bekende marketing- en communicatiemerk in de wereld, plaatste de 'bewustwording van het moment' in de top tien trends van 2014 and beyond. Een reactie op de overstimulatie, het ADD-tijdperk (Attention Deficit Disorder) en de technologische snufjescultuur.

Meer focus, betere work-life balans

De ontdekking van het innerlijk rustpunt is voor velen wonderbaarlijker en vreugdevoller dan wetenschap of science fiction. Het geeft hen een ruimte van vrijheid en mogelijkheden die tot voorheen onontgonnen was. "Ik ben hier niet meneer of mevrouw x, geen vader of moeder, geen partner. Ik ben hier gewoon mezelf", hoor je wel eens. Sommigen noemen het een bad dat overloopt van creativiteit en energie. Het maakt de blik kristalhelder, zodat dromen nooit vervagen.

Wereldwijd fenomeen

Het intunen op je innerlijke zelf is geen filosofie, geen religie, geen lifestyle en gaat niet  gepaard met vreemde houdingen of gedachten. Net daarom dat het meer meanstream wordt. Kijk maar naar bedrijfsleiders als Wouter Torfs. Hij zegt: "Het laat me de dingen zien zoals ze zijn, ze te laten zijn zoals ze zijn. Meditatie zorgt voor vriendschap met jezelf en wie je bent." Ook over de landsgrenzen heen is de zoektocht naar het 'rustgevende creatieve kamertje in jezelf' een fenomeen. Voor heel wat rockmuzikanten, acteurs en celebrities als Oprah is meditatie het geheim van succes. Google riep daarom zelfs een Search Inside Yourself Program in het leven. Ze willen zo het inlevingsvermogen van hun medewerkers stimuleren, wat goed zou zijn voor hen, voor de community en uiteraard voor het bedrijf.

Heruitgevonden oude traditie

Dit bewustzijn, deze 'state of being', bestaat eigenlijk al eeuwen. Het wordt in oude teksten en  tradities de bron, kern, essentie of veld genoemd. Het staat beschreven als een realiteit van waaruit we mogen leven en zijn, vanwaar alles ontstaat. In religieuze tradities wordt deze realiteit als God, de Geest, het Christus- of Boeddha-bewustzijn beschouwd. In de vrijzinnige traditie staat het voor leegte, stilte, liefde, wijsheid en vrede. Sri Aurobindo, één van de bekendste Indische wijsgeren, noemde dit 'het supramentaal bewustzijn’.

Een baanbrekende methodiek

Project HOPE is een methodiek die je op een baanbrekende en erg eenvoudige wijze de uitdagingen en problemen die je ondervindt in je dagelijks leven te transformeren.

Contacteer ons


Project HOPE
Jaak de Boeckstraat 73, 2170 Antwerpen, België

OVER ONS

Project HOPE wenst zoveel mogelijk mensen en groepen te begeleiden bij hun zoektocht naar hun innerlijk rustpunt. De HOPE-methodiek is een nieuwe baanbrekende methode om met je problemen en de uitdagingen in je leven om te gaan. Resultaat: meer geluk, meer genoeglijkheid, meer creativiteit, betere relaties en een evenwichtige leef-werkbalans. Project HOPE is een initiatief van Timotheus-Intuïtie vzw, erkend en gesubsidieerd door de overheid.

Recente Blog-posts


It is overdue for this module! Please purchase a license.

Contactgegevens

Project Hope
Jaak De Boeckstraat 73
2170 Merksem
België

E. info@projecthope.be
T. +32 (0)3 644 06 60