FACILITATOR
Driedelig trainingsstraject waarbij je jouw krachtbron alsmaar meer ontdekt

Je wenst je in te zetten om mensen dichter bij hun kern te brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. 

Je nam deel aan een Intensive en Selfcoaching en je wil je hierin verdiepen. Tijdens dit trainingstraject ontdek je jouw eigen krachtbron alsmaar meer, waarna het beter zal stromen. Je leert mensen dichter bij hun kern brengen en zo samen met een ruim netwerk bij te dragen aan een betere wereld. Je moet je hiervoor stap per stap inschrijven. Volg je de totale opleiding? Dan kun je je laten sponsoren door de personen die je begeleidt tijdens je stage. Lees er meer over bij Practice.

Stap 1 - Training

Je neemt deel aan een tweedaagse training. Je leert er via een aantal oefeningen de basis verdiepen: zowel het verkennen van de sleutels rond stilte als het omgaan met pop-ups. Je verdiept samen met ervaren trainers de dynamiek van een sit’in (one-to-one). Je leert hoe je andere mensen in deze dynamiek kunt initiëren. Je verkent en transformeert je eigen twijfels en weerstanden. Je kunt dit eerste weekend volgen als vrije leerling om je eigen proces te verdiepen of voluit gaan voor de hele training.

Stap 2 - Practice

Over een periode van ongeveer acht weken loop je stage en krijg je regelmatig feedback. Je engageert je om minstens tien individuele sessies te begeleiden met vrienden, familie of collega’s uit de opleiding. Op het einde van het vormingsweekend krijg je een spaarpotje mee. De personen die je begeleidt tijdens je stage kunnen hierin een vrije bijdrage deponeren. Met deze bijdrage kun je mogelijk je eigen training financieren of het totale project mee helpen sponseren. Na iedere sessie stuur je ons een kort verslag toe van je eigen ervaring en de ervaring van de persoon waarmee je gewerkt hebt.

In deze stageperiode engageer je je om iedere dag tijd te maken om het sit’in-ritueel ook voor jezelf toe te passen, zodat de dynamiek zich in je eigen onbewuste kan verdiepen. Je kunt je tijdens deze stageperiode aansluiten bij een gesloten Google Community waarin je je ervaringen kunt delen met andere facilitators in training. Er is in deze periode ook één webinar voorzien om al je vragen live te beantwoorden rond je stageerevaringen.

Er is één trainingsdag in De Kluizerij om verder te oefenen met elkaar en gerichte feedback te krijgen. Als je je klaar voelt, spreek je af met een Senior Facilitator samen met een persoon die je zelf uitnodigde. Zo krijg je in aanwezigheid van de Senior Facilitator feedback over de sessie die je dan demonstreert met je proefpersoon. Het kan zijn dat je supervisor aanvoelt dat je je stage en groeiperiode nog wat moet verlengen om voldoende niveau te halen.

Stap 3 - Certification

Wanneer je je klaar voelt, kun je op een aangekondigde datum gecertificeerd worden als HOPE-facilitator. Je komt samen met een persoon die graag het proces ondergaat naar een bijeenkomst waarin je samen met een andere persoon die je nog niet kent laat zien hoe je het hele proces begeleidt. Je krijgt hierrond feedback om verder te groeien en ontvangt, mits voldoende diepte niveau, je certificaat als HOPE-facilitator. Het kan zijn dat de supervisor aanvoelt dat je je stage en groeiperiode nog wat moet verlengen om voldoende niveau te halen.

De certificering is één jaar geldig en wordt verlengd mits engagement om één keer per jaar deel te nemen aan een vormingsdag.

Een deel van je financiële bijdrage gaat naar het sponseren van HOPE-projecten, zoals het opstarten van het project in het buitenland, gevangenissen, bejaardenhuizen, ziekenhuizen.

FACILITATOR

SCHRIJF JE IN ALS FACILITATOR

Lente 2017 - Nieuwe Facilitator-opleiding

Datum:Nog te bepalen
Locatie:De Kluizerij (Aalsterse dreef / Affligemdreef 1, Affligem)
Begeleiding:Philippe Vandevorst
Prijs:Info volgt later
geen inschrijven vereist

MAAK KENNIS MET DE SENIOR FACILITATORS

HELP ONS EN ANDEREN TE GROEIEN

Doneer

Doneer

Ben je de HOPE-methodiek genegen? Jouw donatie investeren we in de verdere innovatie van ons aanbod.

lees meer  
Partnership

Partnership

Sponsor Project HOPE en word zo partner. Mét voordelen.

lees meer  
HOPE-initiatieven

HOPE-initiatieven

Dien een maatschappelijk project in dat we kunnen steunen. Zieken- en rusthuizen, gevangenissen ...

lees meer  

VOLG ONS

Blijf op de hoogte over het laatste nieuws en updates. Voel je vrij om het mee te verspreiden!

OVER ONS

Project HOPE wenst zoveel mogelijk mensen en groepen te begeleiden bij hun zoektocht naar hun innerlijk rustpunt. De HOPE-methodiek is een nieuwe baanbrekende methode om met je problemen en de uitdagingen in je leven om te gaan. Resultaat: meer geluk, meer genoeglijkheid, meer creativiteit, betere relaties en een evenwichtige leef-werkbalans. Project HOPE is een initiatief van Timotheus-Intuïtie vzw, erkend en gesubsidieerd door de overheid.

Recente Blog-posts


It is overdue for this module! Please purchase a license.

Contactgegevens

Project Hope
Jaak De Boeckstraat 73
2170 Merksem
België

E. info@projecthope.be
T. +32 (0)3 644 06 60